Az egész EU-ból csak Magyarország nem vesz részt semmilyen formában a migrációt csökkentő európai fellépésben

politika
2015 augusztus 17., 04:34
comments 292

Magyarország az EU-ben egyedüliként nem vesz részt a migrációt csökkenteni szándékozó európai programokban, a Triton- és a Poszeidon műveletben, írja a Frontexre hivatkozva a Magyar Nemzet. Különösen utóbbi érthetetlen, a Poszeidon művelet ugyanis a mediterrán-térség keleti részére fókuszál, az ottani embercsempész-útvonal jelentős részben Magyarországon át vezet Nyugat-Európa felé.

"Megértjük, hogy Magyarországra most nagy migrációs nyomás nehezedik, ennek mértékét azonban nem lehet összehasonlítani azzal, ami Görögországban vagy az olasz partoknál történik"

– írta az Európai Bizottság, hozzátéve, hogy szerintük a kerítés nem jó ötlet, az együttműködés és az információk megosztása viszont az lenne. A Frontex szerint a görög határra kellene koncentrálni a bevándorlás csillapításában, mivel a legtöbben itt lépnek az EU területére a keleti útvonalon.

(Magyar Nemzet)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.