Súlyos faág esett egy német sátrazóra a Szigeten

baleset
2015 augusztus 17., 09:00
comments 182

A tragédia ma délben, fél 12-kor történt, a Sziget szervezőitől úgy tudjuk, hogy a gáton kívüli, ártéri részen, ahol elvileg tilos sátrazni. A Szigeten egyébként is nagy erőkkel jelen lévő tűzoltók gyorsan a helyszínre érkeztek, leemelték a súlyos ágat a sátorról, és megpróbálták újraéleszteni a sátorban talált férfit. Sikertelenül.

sziget

A Sziget fesztiválnak egyébként ma reggel 8-kor hivatalosan már vége volt, a szervezőket a bontás közben találta meg egy német férfi azzal a hírrel, hogy a társára a sátorban ráesett egy méretes fadarab. A németek az ártéri erdőben sátraztak, a tűzoltók alig tudták megközelteni a helyszínt. A rendőrség éppen helyszinel.

Egyelőre nem tudni, mi okozta a tragédiát, mert délben, amikor az eset történt, már nem volt viharos az időjárás, szél sem volt. A tűzoltók feltételezése szerint egy korhadt ág a saját, illetve az esőben fölvett vízmennyiség súlyától szakadhatott le.

A Sziget Kft. nem sokkal dél után az alábbi közleményt adta ki az esetről:

„Több órával a fesztivál zárása után, 11.30 körül egy letört faág okozott balesetet a Hajógyári-Szigeten. Az éjszakai esőzés okán a III. kerülethez közeli galériaerdő egyik fájának ága, a nagy súlyú víz miatt szakadhatott le, s esett egy alatta lévő sátrazóra. A baleset egy figyelmeztető táblákkal tiltott, kempingezésre nem alkalmas, a fesztivál területén kívüli, elzárt, de alapvetően is nehezen megközelíthető helyen, az ártéren történt. A fesztivál orvoscsoportja azonnal a helyszínre érkezett és megkezdte az újraélesztést, de sajnos nem tudtak már segíteni a súlyosan sérült német fiatalemberen.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.