A bostoni robbantó szerint a Facebook tehet a halálos ítéletéről

külföld
2015 augusztus 18., 19:00
comments 204

Dzsokar Cernajev – akit a két évvel ezelőtti bostoni robbantás miatt a közelmúltban ítéltek halálra – hétfő éjjel adta be kegyelmi kérvényét.

photo_camera (HO / FBI / AFP)

Ebben azt írja a csecsen származású merényletszervező – pontosabban az ügyvédje –, hogy a Facebookon és Twitteren eluralkodó negatív vélemények befolyásolták az esküdteket, akiken így igazságtalanul nagy nyomás volt, hogy halálra ítéljék őt.

Cerajevet májusban ítélték halálra. A bíróság a 3 ember halálával és közel háromszáz sérülttel járó maratoni merénylet miatt 30 pontban találta bűnösnek, amiből 17 esetben szabható ki halálbüntetés Massachusets államban.

(Independent)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.