Lázár: 3-4 évet is kaphasson az illegális határátlépő, kerítésrongáló

politika
2015 augusztus 18., 10:30
comments 615

Kormányülés szünetében tartott sajtótájékoztatót Lázár János és Kovács Zoltán. Lázár elmondta, hogy meghallgatta a kormány Pintér és Hende miniszterek beszámolóját a szerb-magyar határzárról. A kormány javaslatára Orbán azt kérte Pintértől, hogy jöjjenek létre határvadász századok. Lázár szerint több ezer rendőr kerül le Csongrádba, hogy az egyre

"agresszívebb és határozottabb követeléssel érkező bevándorlók"

ellen fel tudjanak lépni. Jogi védelemre is szükség van a kormány szerint, ezért rendkivűli parlamenti ülést szeretnének, hogy a btk.-t szigoríthassák. Szeretnék ha önálló tényállás lenne a btk-ban az embercsempészet, és

"szigorúan büntetnénk: akár 3-4 évet is kiszabható legyen az illegális határátlépésért és a határzár megrongálásáért."

Vagyis újra bűncselekmény lesz az illegális határátépés. Lázár szerint egy embercsempész-támadásnak van kitéve az ország.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.