Másfél óra múlva derül ki, hogy lesz-e harmadik világháború vagy sem

Tbg
külföld
2015 augusztus 22., 05:38
comments 120

Magyar idő szerint délelőtt 11 órakor (GMT 9:00) találkoznak egymással magas rangú észak- és dél-koreai potentátok, hogy a két ország közötti, napokban eldurvult szituációról cseréljenek eszmét, írja a Reuters.

photo_camera Panmunjom a demilitarizált övezetben. Ideológialag teljes eltérő felfogású, nukleáris arzenállal rendelkező párok kedvelt randihelye (AFP PHOTO / JUNG YEON-JE)

Az illetékesek a tűzszüneti tárgyalások állandó helyszínéül szolgáló határvárosnál, Panmunjomnál jönnek össze.

Csütörtökön és szombaton is rakétázta és légibemutatókkal ijesztgette egymást a két ország (és az USA), a Phenjani tévé pedig napok óta arról nyomja a propagandát, hogy szinte már háborúban áll a kommunista ország Dél-Koreaával. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.