Egy főiskolás német lány otthagyta az albérletét, hogy ezentúl vonatokon éljen

életmód
2015 augusztus 23., 13:16
comments 234

Leonie Müller tavasszal veszett össze a főbérlőjével. Akkor eldöntötte, hogy többet nem akar abban a lakásban élni. Majd rájött arra is, hogy most máshol sem akar élni. Minderről a Washington Postnak mesélt.

A német főiskolás lány ehelyett vásárolt egy olyan vasútbérletet, amivel az országban közlekedő összes vonattal utazhat. Alaposan átalakult az élete, azóta vonatok mosdójában mossa a haját és vasúti kocsikban írja meg dolgozatait. Egyelőre nagyon élvezi azt a szabadságot, amit a lakása feladása jelentett számára. Közben pedig folyamatosan utazik, barátait látogatja más városokban és közben végigjárja Németországot.

A 23 éves lány döntése elég nagy médiaszenzáció lett Németországban, minden nagyobb lap beszámolt róla. Müller unatkozni egyáltalán nem szokott, a vonatokon nyugodtan olvashat és írhat, ha pedig társaságra vágyik, mindig találni kedves embereket a közelben. Összesen egy hátizsákkal utazik, ebben vannak a ruhái, számítógépe, tisztálkodószerei.

photo_camera via tyatravel.com

Bár szakértők szerint a sok utazás nem tesz túl jót az egészségnek, Müller ennek egyelőre kevés jelét tapasztalja. Anyagilag pedig kifejezetten jól jár, dollárba átszámítva havi 380-ért utazhat korlátlanul a vonatokon, míg a lakásáért 450-et fizetett korábban.

De az egész nem is a pénzről szól. Müller arra szeretné ösztönözni az embereket, hogy vizsgálják felül életmódjukat, jöjjenek rá arra, hogy az életben mindig több lehetőség adódik, mint amire gondolni szokás.

A lány gyakran utazik éjszakánként, de amikor teheti, barátainál vagy rég nem látott rokonoknál húzza meg magát egy-egy estére. Így gyakrabban láthatja barátját is, akivel eddig távkapcsolatban éltek, most viszont gyakrabban látogatja, mint korábban.

A különleges életmódjáról blogot is vezet és szakdolgozatát is az út tapasztalataiból akarja majd megírni, arról, hogy milyen vonatnomádként élni. (via Washington Post)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.