A Fidesz bevetné a honvédséget az „egyre agresszívabb népvándorlók” ellen

POLITIKA
2015 augusztus 26., 12:50
comments 436

Németh Szilárd, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának fideszes alelnöke utalva a délelőtti röszkei dulakodásra bejelentette: a Fidesz lehetővé tenné a honvédség bevetését határvédelmi és a bevándorlással kapcsolatos feladatokra. A rezsibiztos egyébként feltalált egy új, de hibás szót is:

A Fidesz szerint a Magyarországra illegálisan érkező „népvándorlók” egyre agresszívabbak.

(A népvándorlást arra mondják, ha egy nép vándorol, a népvándorló szó így értelmetlen, pláne ha Németh Szilárd a menekültek szinonimájaként használja.)

A kormánypárti politikus elmondta: szeptember 1-re összehívták a nemzetbiztonsági és a honvédelmi bizottság együttes ülését, amin országgyűlési határozati javaslatot terjesztenek majd elő, hogy lehetővé tegyék „a határvédelmi és a bevándorlással kapcsolatos stratégiák tekintetében” a honvédség bevetését. Ennek körülményeinek kidolgozására felhatalmaznák a kormányt.

A jövő keddi – várhatóan nyilvános – tanácskozásra meghívják a kabinet képviselőit is, Lázár Jánost, a Miniszterelnökség vezetőjét és Hende Csaba honvédelmi minisztert.

Németh Szilárd szerint mivel kétharmados felhatalmazásra van szükség a határozati javaslat parlamenti elfogadásához, így azt a Fidesz-KDNP-frakción kívül másoknak is támogatniuk kell. Mint mondta:

Jövő héten kiderül, hogy kik azok a parlamenti képviselők, akik a Magyarországra illegálisan érkezőket támogatják a magyar emberekkel szemben.

Magyarországnak nemcsak a saját, hanem az Európai Unió határait is meg kell védenie – mondta Németh, aki szerint az elmúlt hónapok bebizonyították, hogy Brüsszel képtelen kezelni a jelenlegi helyzetet, ezért azt csak nemzeti szinten lehet megoldani.

Arra a kérdésre, hogy támogatják-e a Jobbiknak a honvédség mozgósításával kapcsolatos alaptörvény-módosítási javaslatát, Németh Szilárd azt válaszolta: minden lehetőséggel úgy kell számolni, hogy vagy megteremtik annak jogszabályi feltételét, vagy a már érvényben lévő törvényi feltételek alapján döntenek róla. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.