Magyarország az óriások országa lett

POLITIKA
2015 augusztus 26., 04:15
comments 118
  • Nincs is jobb kép annál, amin egy magyar politikus látható óriási élelmiszerrel.
  • Márpedig Magyarországon erre bőven van lehetőség, hiszen óriásétel-nagyhatalom lettünk.
  • Megérkeztünk Nyugat-Amerikába!

Megbecsült büszkeségeink

A politikusok legalább annyira szeretnek élelmiszerrel pózolni, mint amennyire imádják a gyerekeket oszlopként használni. De a leginkább akkor vannak elemükben, amikor hatalmas adag ételekkel pózolhatnak. Legfőképpen a világ legnagyobb bonbonjával pózoló rekorder, Fazekas Sándor, akinek ez a dolga.

photo_camera Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár a miskolci kocsonya farsangon az ország legnagyobb, 1200 adagos kocsonyájánál (a közepén disznóembrióval) február 6-án. Mellette Csöbör Katalin fideszes parlamenti képviselő és Kriza Ákos polgármester (Fidesz-KDNP) (Fotó: Vajda János / MTI)
photo_camera Mengyi Roland valamiért egy óriási halászlevet kever az I. Mezőzombori Csülökfesztiválon (Fotó: Mengyi Roland / Facebook)
photo_camera Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter egy ajándékba kapott cipót tart kezében a Kárpát-medence kenyere mellett állva, a szolnoki művésztelepen. A határon túli településekkel együttműködve 2014-ben, Szent István napjára elkészült 200 kilogrammos, pityókás kenyeret a megszentelés után szétosztották az ünneplők között. Balra Septe József, a Magyar Pékszövetség elnöke és Szalay Ferenc polgármester (még balrább) (Fotó: Bugány János / MTI)
photo_camera Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter az Agrár Marketing Centrum sertéshúsfogyasztást népszerűsítő kampányának keretében a IX. Abádszalóki Böllérfesztiválon, ahol megtekintette a gigakolbászt megsütő szerkezetet
photo_camera Fazekas Sándor a 2013-as tiszaderzsi kárásznapokon (Fotó: Fazekas Sándor / Facebook)
photo_camera Fazekas Sándor az óriási szarvasgombával, aminek a felajánlóját ki is tüntette
photo_camera Fazekas Sándor a Magyar Piac Szövetkezet és a Karcagi Birkafőzők Egyesületének budapesti rendezvényén 7500 adag birkapörkölt társaságában, amiből 120 darab hagyományos öntöttvas lábasban készült, a hungarikumnak minősített karcagi receptúra alapján (Fotók: Pelsőczy Csaba / kormany.hu)

Nem eléggé megbecsült büszkeségeink

Pedig lenne itt még mit ünnepelni, ahogy óriásszobrokban, úgy lassan gasztronómiai gigacsodákban is le fogjuk nyomni Amerikát. A zseniális magyarrekord.hu és rekordok.blog.hu alapján az elmúlt néhány évben óriáskaja-nagyhatalom lettünk:

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.