Vona Gábor pont az volt, aminek mindig is kinézett

POLITIKA
2015 augusztus 31., 09:28
comments 644

A Jobbik elnöke 2004 és 2006 között egy MLM-ügynök volt, aki diákokat húzott be egy borzasztó bizniszbe.

Az Index írta meg, hogy bár Vona a rövid életrajza alapján 2004-től „oktatásszervező” volt egy nemzetközi nyelviskolánál, ez valójában azt jelenti, hogy az MLM-rendszerrel dolgozó 2F Iskolánál volt 2 évig magasabb szintű értékesítő ügynök.

photo_camera Fotó: Vona Gábor / Facebook

A 2F nyelviskola egy olyan botrányos cég, amit a hatóság is többször büntetett, és a módszereik miatt végül be is tiltották. Többen évek óta pereskednek velük, sokaknak pedig most úszik el több millió forintjuk a rossz alku miatt, amiből nagyon nehéz volt kiszállni nagyobb veszteség nélkül.

Vona az Indexnek elmondta: egyetemistaként egy hirdetés alapján került a céghez telefonos értékesítőnek, de jól ment neki, így személyesen járt ki az ügyfelekhez, és sokat is befűzhetett, mert később 2006-ig mentorként is foglalkoztatta a cég, ő tanította be az új munkatársakat. Vona nem érezte problémásnak, hogy tudta a szerződés részleteit, azaz hogy az egyhetes lemondási idő alatt semmi sem történt, mert a tanfolyam csak egy hónap múlva kezdődött, így akinek nem tetszett, már mindenképp ki kellett fizetnie a több 100 ezer forintot. A Jobbik elnöke erről annyit mondott:

„Én úgy éreztem, tisztességesen végeztem a munkámat.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.