Orbán a jövőből (a holnapi Frakfurter Allgemeine Zeitungból) magyarázza el, hogy hazánkat lerohanták

politika
2015 szeptember 02., 15:34
comments 468

"Akit lerohannak, az senkit nem tud befogadni"

- áll Orbán Viktor miniszterelnöknek a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) csütörtöki számában megjelenő vendégkommentárjában, amelyből a konzervatív német lap szerdán közölt részleteket online felületén.

orbán faz

Orbán szerint "robbanás" fenyegeti egész Európát, és védelmébe vette az "ideiglenes műszaki határzár" felépítését. Azt is leírta, hogy "nem poénból húzzuk fel ezt a kerítést, nem mert szükség van rá".

A magyar miniszterelnök szerint

lehangoló, hogy rajtunk és a spanyolokon kívül senki nem akarja megvédeni az EU határait.

Az pedig aggasztó szerinte, hogy "az európai gondolat kisebbségbe szorult a kontinensen", bár az rejtély, hogy itt mire gondolt.

"A keresztény Európa kultúrája már alig tudja megtartani Európa a keresztény értékrendjét", vélekedett a magyar politikus.

Orbán szerint az Európai Unió "elhibázott bevándorláspolitikát" folytat, és "felelőtlen minden európai politikus, aki a jobb élet reményével kecsegtetve arra bátorítja a bevándorlókat, hogy mindent hátrahagyva, életük kockáztatásával Európa felé vegyék az irányt".

(MTI, FAZ)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.