A bolgár politikusok úgy érzik, jobb nekik korrupcióellenes hivatalt nélkül

külföld
2015 szeptember 03., 16:52
comments 148

A bolgár parlament csütörtökön elutasította egy olyan különleges hivatal felállítását, amely a politika magasabb szintjein vizsgálta volna a korrupciós bűncselekményeket.

A törvényjavaslatot a szófiai kormány nyújtotta be, amely júniusban fogadta el a korrupcióellenes szerv létrehozásáról szóló tervezetet. Csak a Polgárok Bulgária Európai Fejlődéséért (GERB) nevű kormánypárt és legközelebbi szövetségese, a Reformblokk 101 képviselője szavazott igennel, a törvényhozás 38 tagja viszont ellene voksolt, 72-en tartózkodtak.

„A korrupció rendkívül súlyos probléma Bulgáriában, sebészi beavatkozásra van szükség ahhoz, hogy megbirkózzunk vele. Néhány képviselő azonban nyilvánvalóan félt a elfogadásától."

- mondta Meglena Kuneva bolgár miniszterelnök-helyettes.

A különleges hivatal a tervek szerint 2016 elejétől kezdte volna meg a működését. A törvényjavaslatot legkorábban három hónap múlva nyújthatják be újra a törvényhozásnak. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.