Orbán már nemcsak a magyar emberek nevében politizál, hanem minden európai nevében

migráció
2015 szeptember 03., 02:34
comments 159

A magyar miniszterelnök egyik kedvenc retorikai fordulata, amikor azt mondja, hogy

„A magyarok azt akarják, hogy...”

„A magyarok érdeke, hogy...”

Hogy ezt megtehesse, a Fidesz remek eszközöket dolgozott ki, itt van például a nemzeti konzultáció. Orbán például a bevándorlásellenes nemzeti konzultáció visszaküldött kérdőíveinek kiértékelése alapján tudja azt mondani, hogy ő bizony tudja, mit akarnak a magyarok ebben az ügyben. Igaz, hogy a többség vissza sem küldte az űrlapot, de ez most mellékes.

Na, a magyar miniszterelnök most ezt a dumát emelte magasabb szintre a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című konzervatív német lapba írt, Akit lerohannak, az senkit nem tud befogadni című cikkében.

Ebben ezt írja, hogy

„Európa nem kerülhet szembe az európai polgárok akaratával”, de most mégis az a helyzet, hogy az európai polgárok mást akarnak, mint amit az európai kormányok többsége képvisel. „Az emberek azt akarják, hogy urai legyünk a helyzetnek, és védjük meg a határainkat.”

A cikk többi részében, ahogy a szerdai előzetesben is írtuk, Orbán a határok megvédése mellett érvel, és amellett, hogy az elsődleges feladat a menekültáradat feltartóztatása. Igaz, egyre kevesebb olyan állam van már az Európai Unióban, ahol a vezetők nem képesek belátni, hogy a menekülttömeg egyszerűen van, nem nagyon lehet ellene semmit tenni, inkább magával a kialakult helyzettel kellene csinálni valamit.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.