A Magyarországon kialakult helyzetért csak a magyar hatóságok nem felelősek

politika
2015 szeptember 05., 08:06
comments 168

"Az éjjel Magyarországon történtek két dolognak tudhatóak be: az Európai Unió bukott migrációs politikájának, valamint európai politikusok felelőtlen kijelentéseinek."

Ezt szombaton mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az uniós külügyminiszterek találkozója előtt.

"Európai megoldást kell találni. Egyetlen tagállamot sem szabad magára hagyni, mert ezzel sem Magyarország, sem más tagállam nem tud egyedül megbirkózni"

Ezt már Sebastian Kurz osztrák külügyminiszter mondta a menekültválságról. Ő arról is beszélt, hogy örül, hogy tegnap sikerült emberi módon megoldani a helyzetet. valószínűleg az autópályán Ausztria felé vonuló emberekre, és a Keletiben várakozó, Hegyeshalomra szállított menekültekre utalt.

Mondjuk, hogy éjjel megoldották volna a helyzetet, az annak fényében talán egy picit túlzás, hogy hajnal óta már újra 500+ ember gyűlt össze a Keleti pályaudvar környékén, és ma is többszázan vágtak neki az autópálya mellett haladva, hogy Ausztriába jussanak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.