Jobbik: Háború van

POLITIKA
2015 szeptember 05., 16:33
comments 456

A szombat délutánt választotta a Jobbik elnöksége, hogy belökje a párt országjáró turnéját a bevándorlásmentesség jegyében. Vona Gáborék érzik: bevándorlásügyben muszáj személyesen beleüvölteniük mondandójukat a fülekbe, mert most a súlyos vágóképek árnyékában nehéz bármivel a médiába bekerülni.

IMG_0516

A pénteki szurkolói balhék eleve megtizedelték kicsit a kemény magot, és a fővárosban a párt amúgy sem számít masszívnak: úgy 6-700-an verődtek össze a Belügyminisztérium előtt, és elég álmos volt a hangulat. A cél az lett volna, hogy felrázzák a szimpatizánsokat, de szimpatizánsok nélkül ez nehéz.

Van a jobbikos rendezvényeknek egy hagyományos koreográfiájuk. Előbb kevésbé ismert, az aktuális nyavalyát jól ismerő politikusok beszélnek, Mirkóczki Ádám szóvivő felkonferál, Vona Gábor benyomja, hogy "Szebb jövőt!", puhít valamit az elhangzott durvulásokon, majd szózat / székely himnusz, és köszönjük a figyelmet. Ez volt most is.

Toroczkai László,

Ásotthalom polgármestere valósággal hasított az őszi délutánban. Miután a közönség nem rezonált Ásotthalom bevándorlási problémáira, a polgármester gyorsan áttért a nemzeti, majd a  globális perspektívákra.

"Valamennyi fegyvert forgatni képes magyar állampolgárt le kell vezényelni a déli határra, mert háború van"

- hangzott el, ami valójában azt akarta jelenteni, hogy ha nem sikerül a jelenlegi haderőnek feltartóztatnia a bevándorlókat, a nyugállományba vonult határőröket és az Afganisztánban és más missziókban szolgáló csapatokat kell visszahívni. Különben is 83%-ban fiatal férfiakkal van dolgunk, mondta, hazugság, hogy itt szír családok tömegei érkeznek.

A legizgalmasabb rész az volt, amikor valóságos exodust vizionálva arról beszélt, hogy a következő évtizedekben akár 2 milliárd dél-ázsiai és további 1 milliárd afrikai érkezhet Európába, de mivel az afrikaiak elképesztő tempóban szaporodnak, ez az 1 nem sokkal később 3 is lehet. Jól megérdemelt tapsviharban hagyta el a színpadot.

IMG_0519

Z. Kárpát Dániel,

alelnök is jól teljesített. Az ő kedvenc fordulata az volt, hogy lényegében

"invázió" zajlik, és "lakosságcsere" készül most Magyarországon.

Összeesküvéssel van tehát dolgunk, amiben a CIA-ügynök Angela Merkel és az Egyesült Államok közösen vesz részt. A vége az lesz, hogy a dublini egyezmény következtében Németország szépen kimazsolázza magának az értékes, munkaerőpiacon használható bevándorlókat, a resztlit pedig visszatoloncolják hozzánk. Természetesen ők már zömében fekete-afrikaiak lesznek, szóval megnézhetjük majd magunkat.

Z. Kárpát Dániel

Ezek után kicsit leült a buli, mert Bosnyák Attila András, Martonfa cserbenhagyott polgármestere erősen küzdött a mondatformázással, de megtudhattuk, hogy a kormány által a településre tervezett

táborban nem csak hűtés-fűtés, de konditerem, sőt dohánybolt is lenne,

ami azért kihozta a sodrából az amúgy inkább idősekből álló közönséget. És akkor egy óra után végre színre lépett

Vona Gábor,

a párt elnöke, aki szépen összefoglalta a korábban elhangzott véleményeket és követeléseket. Ezt gondolja, követeli és kommunikálja a Jobbik most bevándorlásügyben és úgy általában:

IMG_0526

1. A krízis kialakulásában döntő szerepe van az Egyesült Államoknak,

ami a szír és afgán háborúkkal maga idézte elő a jelenséget. Micsoda dolog, hogy azért kell Afganisztánból majd hazahívni a katonákat, hogy afgánokkal szemben védjék meg a magyar határt!? - mondta Vona, aki szerint az amerikaiak fő cinkosai a dublini egyezmény nyertesei, a németek. Helyettük ugyanis, folytatta, mi védjük saját testünkkel Európát. Elég volt! Ja és az USA is fizesse az általa előidézett krízis költségeit!

2. A magyar-szerb határt azonnal le kell zárni!

Méghozzá hermetikusan! Arról nem esett szó, hogy akkor a nem migránsok milyen formában tudják átlépni a határt, vagy hogy a kivezényelt honvédség meddig mehet el a vonalak védelmében. De azért ott lógott a levegőben, hogy elég sokáig. Arról sem esett szó, hogy ha tényleg milliárdok jönnek, vajon hogy fogjuk állni a sarat. Nemcsak az ország, de Európa sorsa is a tét.

3. A regisztrációs gyakorlatot azonnal be kell fejezni! Zárt táborokat kell létesíteni!

Vona szerint ez a hazaárulás szinonímája! Senkit nem szabad többet regisztrálni: aki itt van, azt regisztráció nélkül kell továbbküldeni a németeknek, és másokat egyszerűen nem szabad beengedni, különben vissza fogják őket küldeni. A határon táborokba kell terelni az illegális átkelőket, és együttesen kell őket visszatoloncolni.

4. Ez nemzeti ügy. Támogatjuk a Fideszt.

Vona szerint több évtizedre eldönti az ország sorsát az, ahogy a kormány a következő időszakban cselekedni fog. Ezért ugyan ellenfelük a Fidesz, le akarják győzni a választáson, de ebben a nemzetmegmaradást érintő kérdésben mindennél fontosabb az egység. Erre Z. Kárpát és Mirkóczki is utaltak. Az elnök szeretné, ha a Fidesz megoldaná ezt a problémát, és azt se bánná, ha emiatt Orbánék népszerűbbek lennének, mint valaha. Ellenpéldaként volt több gyurcsányozás is.

5. "Kormányzóképes vagyok."

Vona beszélt arról, mennyire tiszteli az iszlám kultúrát, de annak nem Európában van a helye, és hogy mennyire megérintették a halálkamionról, valamint a tengerbe fúlt kurd kisfiúról terjedő képek. Ugyanakkor a humanitárius katasztrófa most már nem csak az arabok lakta térséget, hanem Európát is fenyegeti. Nincsenek ideális megoldások.

Vona úgy tolta az egyrészt-másrésztozást, mint egy rutinos konzervatív politikus. A legdurvább az volt, amikor közölte, hogy nem akar riogatni, DE idefele azt olvasta: a magyar kórházakban a krízis óta ismeretlen vírusok kezdtek terjedni. Összességében  a néppártosodó kottát próbálta játszani, és a szóhasználatában sokkal visszafogottabb volt a korábbi felszólalóknál.

A buli negyed 5 körül békében véget ért, de a tervek szerint vidéki helyszíneken folytatódik majd. Mirkóczki szóvivő

jó hétvégét, és bevándorlásmentes időszakot kívánt mindenkinek,

amit a jelenlévők szépen megköszöntek, és megindultak hazafelé. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.