Ezzel a plakáttal üzen a kormány külföldön a migránsoknak

migráció
2015 szeptember 07., 15:59
comments 474

A kormány közzétette a Facebookon az első külföldre szánt tájékoztatót, ami arról szól, hogy senkinek eszébe ne jusson illegálisan Magyarországra jönni, mert börtönbe kerülhet. A szöveg magyarul annyit jelent, hogy a magyarok vendégszeretőek, de a lehető legerősebben fellépnek azok ellen, akik megpróbálnak illegálisan bejutni az országba, és az illegális határátlépést börtönnel büntethetik. „NE hallgass az embercsempészekre” – írja a tájékoztató, ami szerint „Magyarország nem fogja hagyni, hogy illegális bevándorlók menjenek keresztül a területén”.

A kormány tájékoztató kampánya tegnap óta tart, a Magyarországtól délre eső bevándorlási tranzitútvonalak mentén terjesztik ezt a szóróanyagot:

kormány információs palkát migránsellenesség

Orbán Viktor ezt ma úgy fogalmazta meg: „Ne, gyertek!”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.