Németországban talált menedéket a menekültválság egyik legismertebb arca

külföld
2015 szeptember 08., 08:05

Megérkezett Berlinbe Laith Majid és családja. Majid augusztusban lett világhírű, róla készült az ikonikus fotó, amikor a hatfős család partot ért a görögországi Kosz szigetén.

The photo of the weeping father clutching onto his children, as they survived the deadly crossing and arrived on the...

Posted by Europe says OXI on Monday, 7 September 2015

Majid és családja most Berlin Spandau kerületében, az egykori Schmidt-Knobelsdorf rendőrlaktanyában kialakított ideiglenes menekültszállón van.

Majidék a szíriai Deir Ezzorból menekültek el. Kosz szigetére egy eredetileg négyszemélyes, felfújható csónakon érkeztek, amiben hatukon kívül még hat másik ember is utazott.

Majidék 6500 dollárt fizettek az embercsempészeknek, akik motorcsónakot ígértek, de helyette csak a strandcsónakot adták. Majidék ezzel küzdötték át magukat a kavargó tengeren - a viszontagságos út után Majid azt mondta, hogy életében nem látott még ekkora hullámokat. Partot érésükkor készült a legendás fotó, amikor Majid megkönnyebülésében elsírta magát.

Majid neje, az angoltanár Nada Adel azt mondta, hogy a kép megjelenése után 13 ország is felajánlotta, hogy befogadnák őket, de ők Németországot választották. "Angela Merkel nagyon jó. Olyan ő nekünk, mintha az anyánk lenne" - mondta. (Via Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.