Visszakozott a kormány a „tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetben”

migráció
2015 szeptember 09., 13:00
comments 39

A honvédelmi és rendészeti bizottság szerdai ülésén előkerült egy olyan előterjesztés, amit a bizottság fideszes elnöke, Kósa Lajos jegyzett, és aminek értelmében a kormány mégsem tenné lehetővé, hogy a „tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet”-re hivatkozva a rendőrök engedély nélkül hatolhassanak be magánlakásokba, ha ott illegális határsértőket gyanítanak – tudta meg az atv.hu.

photo_camera Illusztráció: police.hu

Minthogy a tervezet ellen jogvédők tiltakoztak, ezért lehet, hogy azért visszakozott a kormány, mert ahogy Lázár János is megmondta: a kormányfő nyomatékkal utasította a tervezett változtatások kodifikátorait, hogy a módosítások végleges szövegének megalkotásakor vegyék figyelembe a jogvédők kifogásait is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.