Börtönbe zárnak egy 17 éves török srácot, mert korruptnak nevezte Erdogant

külföld
2015 szeptember 12., 13:44
comments 110

Pénteken a török bíróság Konyában 11 hónap börtönre ítélt egy 17 éves török diákot, mert megsértette az elnököt. Az akkor még 16 éves Mehmet E. A. tavaly decemberben Konya városában szólalt fel egy tüntetésen, és korrupcióval vádolta meg Erdogant és pártját. A tüntetés után Mehmetet az iskolából azonnal kivágták, ráadásul két napot a fogdán kellett töltenie.

Mivel a srác az eljárás alatt jó magaviseletet mutatott, az ítéletet három évre felfüggesztették. Az ítélethirdetés után a fiú úgy nyilatkozott, hogy a török állam alapítójának, Mustafa Kemal Atatürk szellemében fog tovább politizálni.

Márciusban is történt hasonló, akkor egy egyetemistát ítéltek el 14 hónapra, mert lediktátorozta az elnököt. Több embert pedig azért vettek őrizetbe, mert Twitteren kritizálták Erdogant. (via Spiegel)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.