link Forrás

Már Németországban vannak az apa és fiai, akiket László Petra felrúgott

migráció
2015 szeptember 12., 20:46

A Human of Refuge Facebook-oldalán jelent meg a hír, hogy biztonságban megérkezett Németországba az a férfi fiaival, akiket László Petra operatőr kigáncsolt szerdán Röszkén, írja az index.hu.

11200764_885869811461713_6003069663990076550_n

Közben egy német újságíró megtalálta a férfi, Oszama Abdul Mohsen Törökországban hagyott fiát, a tizenkilenc éves Mohanadot, írja a Huffington Post. A fiú elképedve nézte a híradásokat, amikben apját látta öccsével a kezében, miközben kigáncsolják és elesik. Mohanad elmesélte, hogy a kelet-szíriai Deir ez-Zor városában éltek, de mikor megszaporodtak a bombatámadások Damaszkuszba költöztek, majd Rakkába és onnan menekültek Törökországba, mielőtt még az ISIS elfoglalta volna a várost. Mohanad szerint apja nem tudott állandó munkát találni Törökországban, és kisebb testvérei számára nem volt elérhető az oktatás. Ez a két ok vitte rá Oszamát, hogy belevágjon a veszélyes útba Németország felé.

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.