Sorra rúgnak be az amerikai kisgyerekek a kézfertőtlenítőtől

életmód
2015 szeptember 14., 16:46
comments 152

2010 óta megnégyszereződött a kézfertőtlenítőtől berúgó 12 év alattiak száma az Egyesült Államokban – közölte a Georgiai Mérgezési Központ.

Most épp a 6 éves Nhaijah Russell nyelt le három-négy nyomásnyi kézfertőtlenítőt, mert ízlett neki, mint mondta, eperízű volt. Egyben annyi alkohol volt benne, hogy veszélyesen berúgott tőle, mire a sürgősségi szobába ért, már akadozott a beszéde, és képtelen volt járni (el is esett, és beverte a fejét). A véralkoholszintje kétszer olyan magas volt, mint egy ittas felnőtté a törvény szerint.

Az Amerikában kapható kézfertőtlenítők alkoholtartalma 45-től 95 százalék is lehet, tehát még kis mennyiségben is okozhat alkoholmérgezést.

2010-ben még csak 3266 kézfertőtlenítős baleset volt, 2014-ben már 16 117 eset fordult elő. (Fox 13)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.