A rendőrség lezárta a röszkei és ásotthalmi határátkelőket

politika
2015 szeptember 15., 05:37
comments 93

Nem biztosítottak a határellenőrzés feltételei Röszkén és Ásotthalmon, ezért az ORFK határrendészeti osztálya kedden hét órakor

lezárta az átkelőket.

Balázs László, a határrendészető főosztály vezetője ezt "a szerb oldalon kialakult helyzettel" indokolta. A magyar hatóságok kedd 0 órakor lezárták a horgos-röszkei határátkelőt, ahol reggelre már több száz menekült torlódott fel. A szerb Blic beszámolója szerint a határ szerb oldalán nincs ellenőrzés, a kivezényelt szerb rendőrök csak biztosítanak. A magyar oldalon pedig a rendőrség lezárta a határt, így patthelyzet van kialakulóban. (Via MTI, Blic)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.