Orbán: Megkezdődött a műszaki határzár építése a horvát határon

politika
2015 szeptember 18., 04:24
comments 559

Péntekre virradó éjszaka megkezdődött az ideiglenes műszaki határzár építése a magyar-horvát határon, a kerítést 41 kilométeren építik ki, és az első védvonal még a nap folyamán el is készül - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

„Ugyanazt az akciót kell végrehajtani, mint amit végrehajtottunk a szerb-magyar határon”

Orbán közölte azt is, hogy több száz rendőrt és katonát vezényeltek a magyar-horvát határhoz.

A miniszterelnök állítása szerint a magyar hatóságok már fogtak terroristát. Mint fogalmazott,

„tudjuk, kik szervezték a magyar állammal szembeni támadást szerb területről.”

(Tehát valószínűleg Orbán is azt a férfit nevezi terroristának, aki a horgosi határátkelőn biztatta a migránsokat, hogy törjék át a kaput.)

Az illegális bevándorlás európai kezelésével kapcsolatban azt mondta: ma minden erőt arra kell összpontosítani, hogy az illegális bevándorlás utánpótlását megszüntessék, meg kell szakítani ezt az üzleti láncolatot. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.