A horvát miniszterelnök szerint nem volt megállapodás a magyarokkal, csak kikényszerítették, hogy átvegyék a menekülteket

POLITIKA
2015 szeptember 19., 09:21
comments 411

A horvát lapok helyszíni beszámolói szerint teljesen olajozottan működik a menekültek buszoztatása a horvát-szerb határról a magyar-horvát határra. Az Index.hr tudósítása szerint a menekültek folyamatosan érkeznek Tovarniknál, de szinte azonnal buszra vagy vonatra rakják, hogy először Pélmonostorra, onnan pedig a magyar határhoz vigyék őket.

Itt, Pélmonostoron járt reggel a horvát miniszterelnök, Zoran Milanović, aki ma azt mondta, hogy

"nem volt megállapodás Magyarországgal, csak azzal, hogy felküldtük az embereket, rájuk kényszerítettük, hogy átvegyék a menekülteket. Ma is ezt tesszük majd".

Milanović amúgy a görögöket és a törököket okolta a helyzetért. "A görög szigeteken keresztül érkezik a menekültek 75-80 százaléka" - mondta. (Via Index.hr)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.