Orbán százmilliárdokat is felajánlana azért, hogy a menekültek ne Magyarországon keresztül jöjjenek

POLITIKA
2015 szeptember 21., 08:12
comments 189

Ha igazak a Népszabadság értesülései, akkor

jelentősen finomodott Orbán Viktor álláspontja a menekültkérdésben.

A lap kormányzati forrásokból származó értesülései szerint Orbán azzal a javaslattal utazna a héten Brüsszelbe, hogy

az EU tagállamai hozzanak létre közös alapot arra, hogy a menekülteket Szíriához közeli, az ENSZ által működtetett táborokban helyezzék el.

Az informátorok szerint Orbán akár a költségvetés egy százalékát is felajánlaná a célra. Ez, ha csak a kiadási főösszeggel számolunk, 163 milliárd forint, a költségvetés főösszegével számolva viszont már 330 milliárd, vagyis egymilliárd euró - annyi, amennyit a hírek szerint a törököknek ajánl az EU azért, hogy megpróbálják ott tartani a menekülteket.

A lap értesülései szerint Orbán álláspontja a kvótarendszer kérdésében is enyhült, azt mondja, hogy ha a kvótából európai törvény lesz, azt Magyarországnak is el kell fogadnia.

Orbán szeptember 8-án, a nagyköveteket eligazító értekezleten már jelezte, hogy közvetlenül a válságzónákból hajlandó lenne menekültek befogadására, amennyiben azok még ott, a nagykövetségeken nyújtják be kérelmüket. (Címlapkép via Orbán Viktor Facebook-oldala)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.