Remek a parlagfűtermés az idén! Ha zavar a pollen, itt jelentsd be!

parlagfű
2015 szeptember 23., 07:38

Előrebocsátom: nem mások kínján élcelődöm, magam is a parlagfű-allergiások táborát erősítem jó pár éve. Idén különösen jól teljesít az allergén növény, az elvileg államilag szervezett védelem már kevésbé. Pedig úgy tudjuk, bár megpróbálták, végül az agrártárcánál mégsem költötték cipőpucoló gépre azt a pénzt, amit az allergiások az SZJÁ-juk 1%-a formájában direkt parlagfű-mentesítésre szántak. Hogy viszont akkor mit csináltak vele, azt nem tudjuk, mindenesetre mozgóképen mutatom, hogy néz ki az út széle arra, amerre járok - különösen pikáns, hogy Magyarország egyik legforgalmasabb útja mentén is zavartalanul szórhatja pollenjét közvetlenül a rendszeres napi dugóban araszolók orrába a parlagfű:

link Forrás

Ha különösen elhanyagolt területen különösen nagy bozótot látsz, bejelentheted a magyarok kábé ötödét tüsszögtető invazív gyomnövény burjánzását a NÉBIH-nél. Én is így tettem most, remélem, hamarosan az én egy százalékomból lekaszálják legalább ezt a néhány négyzetmétert. (Bár tökmindegy, az egész ország tele van parlagfűvel.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.