Poprock lemezt ad ki a pápa. Igen, a pápa.

ZENE
2015 szeptember 25., 20:26
comments 178

A Rolling Stone azt írja, hogy poprock albumot ad ki I. Ferenc pápa, a római katolikus egyház feje, Isten földi helytartója.

A Wake up! című albumon a pápa himnuszokat ad elő, és részleteket játszanak be az egyházfő legnagyobb hatású beszédeiből, zenei kísérettel. A zenei kíséret a poprockos szintetizátoroktól és gitároktól a gregorián kántálásig bármi lehet.

A Vatikán által jóváhagyott lemez november 27-én jelenik majd meg, és az a feladata, hogy még szélesebb közönséghez juttassa el a pápa üzeneteit. De márt itt is van az első kislemezdal, a Wake Up! Go! Go! Forward! című. Ide kattintva lehet meghallgatni.

Ebben a pápa egyik, Dél-Koreában tartott angol nyelvű beszédéből vannak részletek. A szent szavakat szintetizátor, elektromos gitár és fúvósok kísérik.

A lemezen összesen 11 szám lesz, ezekben a pápa az angol mellett olaszul, spanyolul és portugálul is szól majd a hallgatókhoz. A témák természtesen a pápa kedvenc témái: béke, szeretet, megértés, környezetvédelem, méltóság és az elesettek segítése. Az album producere és művészeti vezetője Don Giulio Neroni, aki már több pápával is dolgozott együtt. Csinált hasonló lemezeket II. János Pállal és XVI. Benedekkel is.

A számok többségét Tony Pagliuca orgonista írta, aki a a hatvanas évek végén és a hetvenes években a Le Orme nevű, híres olasz progresszív rock együttes alapítója és billentyűse volt, de azt mondja, hogy most legalább olyan jó buli Ferenc lemezén dolgozni, mint régen volt a rokksztárság.

Amúgy ez a borító:

tumblr_inline_nv8pmsoHaP1taohg6_1280.png.cf

Aki lázba jött, az iTunes-on már előrendelheti a lemezt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.