RIADÓ, HIPSZTEREK!!! Kopaszságot okozhat a man bun!!!

divat
2015 szeptember 25., 19:19

Kemény dolog a szépség, sokszor nagy árat követel, ha mindig a divattal akar együtt lépkedni az ember. Itt van például a man bun nevű őrület. Nem olyan nagy dolog, igazából csak azt jelenti, hogy egyre inkább hódít a férfiak között, hogy kontyban hordják a hajukat.

Itt van például egy Youtube-os man bun oktatóvideó:

Igen, jól látszik. Ebben a videóban tényleg arról magyaráz egy férfi, hogy hogyan kell a hajunkat a fejünk tetején kézzel megfogni, és apró kontyot kötni belőle egy hajgumival. Nagyon értékes tudás, de hála ennek a videónak, már közkincs.

De hogy mi ezzel a baj?

Hát csak annyi, hogy jó eséllyel hajhulláshoz vezethet. Ha ugyanis túl szorosan húzzuk hátra a hajunkat, akkor az idővel kihullik a homlok fölül és oldalról. Ez a nőket is érinti, a szoros copfok és kontyok nagyon megkeseríthetik az ember életét.

A man bunnal az a baj, hogy sokan annyira akarják már követni a divatot, hogy amint ez fizikailag lehetségessé válik, azonnal kontyba kötik a hajukat (mint a hülyegyerek a videóban), így pedig jobban hátra kell húzniuk a hajat elölről. Ha már tényleg hosszú a haj, és meg lehet közni lazábban is, akkor sem szabad sokáig úgy hagyni, mert az elől lévő hajszálaknak nem tetszik, ha huzamosabb ideig hátrahúzzák őket.

Az eredmény egy angolul traction alopeciának nevezett hajhullás-típus. Magyarul ez kb. húzási alopécia lehet, az alopécia a hajhullás. (Mic)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.