https://img.444.hu/20150926_191521.jpg

Tönkretette a tökfesztivált a menekültekkel szembeni kíméletlen taplóság

POLITIKA
2015 szeptember 26., 20:33

Olvasónktól, Dórától kaptunk egy beszámolót Rácalmásról, ahol sajnos a menekültekkel szembeni kíméletlen taplóság a tökfesztivál hangulatát sem kímélte.

„Ma meglátogattam a Rácalmási Tökfesztivált, amit évek óta megteszek. Maga a kisváros is rendkívül barátságos, az emberek összetartóak, együtt sok mindent képesek megvalósítani. Ilyenkor, aki szeretne, a háza elé kitehet különféle tökkompozíciókat, amelyeket aztán zsűri értékel is.”

A tökfesztivál valóban szórakoztató dolog, mi is szívesen járunk ilyenre.

Idén azonban valaki Rácalmáson egy kellemetlenül szar poénnal elcseszte az egészet.

20150926_191510

„Szomorúan láttam meg idén a »Tökmigráns« névre hallgató alkotást. A képen egy tökből készült migráns látható, a felső ruházatán Szíria felirattal. A kezében egy » BENZIN« feliratú műanyag flakon. A kompozíciót a legszörnyűbbé az teszi számomra, hogy a felállított kerítés egyik támasztó részét a figura nyakán szúrták át.”

tök migráns

„Régóta élek itt, nem gondoltam volna, hogy egy ilyen szép helyre is begyűrűzik egyszer a gondolkodni nem akarás és a gyűlölet. Legalábbis nem gondolnám, hogy egy ilyen komoly témával viccelődni kellene. Egy szóval: primitív. Az alkotót szerencsére nem ismerem személyesen, de ha tök kompozícióban kellene gondolkodnom, talán egy faragatlan tökként tudnám ábrázolni.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.