John Kerry aggódik a magyarországi romahelyzet miatt

POLITIKA
2015 szeptember 29., 17:41
comments 505

John Kerry külügyminiszter nevében járok itt, az Egyesült Államoknak ugyanis aggályai vannak azzal kapcsolatban, ahogyan az itteni közösséggel bánnak

- mondta Robert Berschinski, az USA külügyminisztériumának emberi jogokkal foglalkozó csoportfőnöke, amikor az amerikai nagykövet, Colleen Bell társaságában bejárta a miskolci számozott utcákat. (Ez az a környék, ahonnan főleg romákat akar kirakni a miskolci fideszes városvezetés, videónkat itt találja.)

Az amerikai diplomaták rendőri felvezetéssel érkeztek a miskolci Ötödik utcába, ahol helybeli lakókkal és a cigány önkormányzat képviselőivel járták körbe a városrészt, a Minap.hu szerint húsz percet töltöttek ott. Az utca lakói arra panaszkodtak az amerikai diplomatáknak, hogy a város kétszeresére emelte a lakbérüket, ami teljesen ellehetetleníti őket. Később a miskolci vezetőkkel találkoztak az amerikaiak, erről azt írta Berschinski, hogy arra kérte őket, tartsák be a romákkal szembeni diszkrimináció tilalmát.

bell berschinski miskolc szamozott

Egy nappal korábban a Kül- és Külgazdasági Minisztérium parlamenti államtitkára, Szabó László fogadta Berschinskit a magyar kormány részéről.

(Minap.hu)

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.