Mielőtt kilépett az ajtón, Giró-Szász még belerúgott egyet Gulyás Gergelybe

politika
2015 október 01., 16:31
comments 303

Giró-Szász András, a Miniszterelnökség kormányzati kommunikációért felelős államtitkára csütörtökön jelentette be, hogy lemond, a munkaviszonya Miniszterelnök Kabinetiroda felállásával szűnik meg.

Azért a rend kedvéért még utoljára lenyomtak Lázár Jánossal egy Kormányinfót, ahol a távozó államtitkárt megkérdezték, hogy mit gondol arról Gulyás Gergely az ATV-ben tett megjegyzéséről, miszerint a kormányzati kommunikáció nem feltétlenül volt működőképes. Gulyás szerint ez indokolta azt is, hogy külön Kabinetirodát kellett létrehozni Rogán Antal vezetésével.

Gulyás beszólására Giró-Szász már nem fogta vissza magát, azt mondta, hogy nem ismeri túl jól Gulyást, éppen ezért minden olyan fórumon, ahol a döntések születnek, azaz a kormányülésen, a politikai kabinetben vagy a kampánystábban, kereste a képviselőt, de soha nem találta. Giró-Szász szerint ezért mindig érdekes, ha valaki kívülről próbál meghatározni dolgokat. Végül egy korábbi brit miniszterelnököt idézve hozzátette:

"a tapasztalatlanság és a tudáshiány együtt siralmas, főleg akkor, hogyha az átlátóképesség hiányával párosul."

Gulyás oltogatásába Lázár János is beszállt, méghozzá úgy, hogy abból abból Orbán is kapott:

Szerény és rövid politikai pályafutásom alatt azt tanultam meg, hogy két dologhoz ebben az országban mindenki ért, az egyik a futball, ennek számos kormányzati intézkedésben meglátni a nyomát, másrészről pedig a kormányzati kommunikáció és tájékoztatás. Ehhez is ért mindenki, és mindenkinek van erről véleménye” 

Lázár azt sem hagyta szó nélkül, hogy a Minsizterelnökségtől Rogán Antal Kabinetirodájához szervezték át kormányzati kommunikációt:

„Most alkalom lesz arra, hogy egy új csapat, egy új minisztérium, mely a propagandáért és a tájékoztatásért felelős minisztérium, bebizonyítsa azt, hogy hogyan lehet ezt még ennél is jobban csinálni, mint ahogy az András csinálta”

Gyulyás Gergely az oltogatásokra annyit reagált, hogy Giró-Szász András nyilván sértett, amiért távoznia kell, de tudomásul veszi, hogyha valaki kevésbé felelősségteljesen nyilatkozik, amikor elhagyja közhivatalát, mint egyébként szokott.

(via Nol.hu/HírTv)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.