Bénázik az állami mobilszolgáltató

gazdaság
2015 október 07., 09:50
comments 98

Van ez az állami mobilszolgáltató. Nem a Posta-féle, az régen volt. Ez most egy új próbálkozás, ezt úgy hívják, hogy MVM Net. Ez a cég nyerte korábban a 450 megaherzes hullámhosszra kiírt pályázatot, itt építené az állami szolgáltatót.

A vállalatot azonban már eddig is többször megbírságolták, mert az előzetesen megadott megvalósítási ütemhez képest mindig nagyobb és nagyobb késést halmoz fel. Eddig 48 millió forintnyi bírságot kellett ezért fizetnie. Amúgy eddig összesen 12,8 milliárdot költött a cég közbeszerzés nélkül.

Most viszont még nagyobb késésre számíthat a szolgáltató, mert az eddig működő teszthálózatot biztosító Alcatel-Lucent leszerelte adóvevő-egységeit, miután az MVM Net bejelentette, hogy az Antenna Hungáriával és a kínai Huaweivel (Huawei-jel??) épít hálózatot.

Az egységek leszerelése miatt tovább késhet a beruházás, és veszélybe kerülhet a frekvenciapályázat is. A Népszabadság kérdésére a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság azt mondta, hogy az MVM Net vezetőjét akár 3 millió forintra is megbírságolhatják, és 10-90 napra a frekvenciahasználatot is felfüggeszthetik. Ha pedig a jövőben többszöri és súlyos szabálytalanságok történnek, a frekvenciát is megvonhatják a cégtől. (via hvg.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.