Húsvágó bárddal és nyújtófával torolták meg az iskolai zaklatást

bűnügy
2015 október 07., 06:11
comments 63

Egy 41 éves nő és két fia ellen emelt vádat a Kecskeméti Járási Ügyészség. 

Az asszony a 16 és a 17 éves fiával 2015. január 14-én este ment át Rémen a szomszéd utcában lakó családhoz, hogy számon kérjék a fiúk lánytestvérét ért állítólagos iskolai bántalmazást és piszkálást. Vittek magukkal egy nyújtófát és egy húsvágó bárdot is. Ezek elő is kerültek, miután a másik család házának a konyhájában az asszony összeveszett a családfővel. 

Nemcsak az apát ütötték, hanem a segítségére siető fiút is. Az apa fülét megvágták a bárddal, amit a családfő végül elvett a támadóktól, de ezután a nyújtófával ütötték tovább a fejét és a lábát. A családfő a bántalmazás következtében a zúzott és vágott sebek mellett sípcsont törést és a szárkapocscsont darabos törését szenvedte el, fia az arcán, kezén szenvedett zúzódást és hámsérüléseket. 

Az ügyészség szerint azzal, hogy a családanya fiatalkorú fiai jelenlétében, velük együtt követte el a bűncselekményeket, a nevelési kötelességét súlyosan megszegte, ezért kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt is felelnie kell. 

Ezen felül a járási ügyészség mindhárom elkövetőt kétrendbeli aljas indokból elkövetett súlyos testi sértés bűntettével vádolja, amely a törvény szerint 1 - 7,5 évig terjedő börtönbüntetéssel büntetendő. A büntetlen előéletű vádlottak bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.