Feladta magát a rendőrségen Száva Róbert, akit az áprilisi Király utcai lövöldözés miatt kerestek

bűnügy
2015 október 08., 16:23
comments 80

Száva Róbertet a Hír TV Riasztás című műsorának stábja kísérte be a VII. kerületi rendőrkapitányságra, ahol a férfi feladta magát. Azt mondja, hogy a saját biztonsága miatt döntött így. Most 72 órára őrizetbe veszik, szombaton pedig bíróság dönt majd az előzetes letartóztatásáról.

Száva és fia egy 2015 áprilisi lövöldözés miatt kerültek a hírekbe. Ekkor fiát és annak egy társát őrizetbe is vette a rendőrség, de Száva Róbertet nem találták. Száva a rendőrség helyett a Borsnál jelentkezett, és ott elmondta az ő verzióját arról, hogy mi történt a Király utcában a lövöldözés éjszakáján.

„A fiamat két barátnője hívta, hogy baj van, megverték őket, menjen, segítsen nekik. Én is autóba ültem, hogy a helyszínre menjek, nehogy atrocitás érje őket. Kiderült, hogy a másik banda valóban alaposan elverte a lányokat, a segítségükre siető fiamékat pedig

kardokkal, késekkel igyekeztek megtámadni. Legalább húszan voltak.

Egyikőjüket meg is késelték, ő azóta is kórházban fekszik. A fiam ekkor vette elő a riasztófegyverét, és a levegőbe lőtt, hogy feltartóztassa az ellenük forduló közel húsz embert. A dohányboltból kifelé jövet láttam csak, mi történt, elkiáltottam magam, hogy mindenki fejezze be és menjen haza. Így is lett.”

Szávát ezután kezdték keresni a rendőrök.

„Én magam is telefonáltam egy rendőr őrnagynak, elmondtam neki, a tanúk, a telefonbeszélgetéseink, sőt a kamera felvételek is igazolhatják, semmi közünk a támadáshoz. Kértem egy kis időt, de azt mondták, hogy azonnal menjek be. Én ezt nem szeretném. Tizenhárom éve leszámoltam a múltammal, üzleti vállalkozásaim vannak, leérettségiztem, jogi egyetemre készülök. Nem szeretnék előzetesbe kerülni.”

Hogy most pontosan miért döntött mégis úgy, hogy a rendőrséghez fordul, egyelőre nem tudni. (Blikk)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.