Belső reformok a 444-en

2015 október 09., 18:30
comments 529

"Mondtam már, ha ennyire nem akarjátok hogy a kommentek akkor csak zárjátok le a kommentszekciót/rakjátok vissza facebook integrációsra. De ez tényleg kurvára szánalmas, hogy ennyire hülyének nézitek az olvasókat. "ú, ha az van írva hogy 0 komment és még klikkelni is kell akkor nem is kommentelek"

- írta egy kedves olvasónk az ask.fm-en a minap, és ez még csak a beefhegy csúcsa: sokaknak feltűnt, hogy ilyen-olyan

furcsaságok

fordultak elő kedvenc oldalukon a napokban. Ezek mögött pedig mind egyetlen dolog áll:

alapjaiban újult meg a 444.

Mármint belülről. Ugyanis szerkesztőségi rendszert váltottunk.

A változásokat Fenyő Balázs operatív vezető foglalta össze. Az oldal indulásakor szükségmegoldásképp egyszerű Wordpress alapon indultunk el, de tudtuk, hogy ezt előbb-utóbb el akarjuk engedni.

A megoldás az lett, hogy a 444 fejlesztői összeraktak egy saját, házi, DIY, de hangsúlyosan

nem kézműves

szerkesztőségi rendszert, ami egyébként Kraken néven fut. A fejlesztők az utóbbi 9 hónapban ezen dolgoztak, az átállás pedig ezen a héten történt meg. Ilyenkor elkerülhetetlen néhány kisebb zökkenő,

nem is kerültük el ezeket.

De hogy érinti mindez az olvasót?

Alapvetően sehogy

ez csak a szerkesztőség munkáját érinti. Egy kicsit viszont mégis. Az átállás legfőbb oka ugyanis az volt, hogy a Wordpress felület nem igazán tette lehetővé, hogy újításokat tegyünk hozzá.

A Krakenben viszont semmi sem szabhat határt

lehet majd újakat húzni, ezek pedig természetesen kívülről is láthatóak lesznek majd.

Fenyő Balázs azt kérte az olvasóktól, legyenek türelmesek. Kővágó Zoltán pedig köszönetet mondott az open source közösségnek a "komponensekért".

A szolgálati közlemény ennyi, robogunk tovább.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.