Nem igaz, hogy az egyedülálló férfiak nem értenek a gyerekneveléshez, ez az apa például más lányos apáknak tart órákat a hajápolásról

apaság
2015 október 09., 14:04

A floridai Philippe Morgese egyedül neveli kislányát, Emmát a lány egyéves kora óta, így a hajának fésülgetéséről is ő gondoskodik. Ahogy Emma nőtt, egyre hosszabb haja lett, Philippe pedig rájött, a fésű nem elég, gyorsan meg kell tanulnia, hogy lehet más eszközökkel kordában tartani a hosszú tincseket.

photo_camera

Eleinte csak csatokat használt, később copfkészítésben is jártassá vált, mára már pedig ő az extrém hajfonatok igazi mestere. Azt mondja, azért lett benne ilyen gyakorlott, mert imád a lányával lenni, a lánya pedig imádja, ha a hajával foglalkozik valaki. Ilyet is tud csinálni:

A kislány változatos és látványos frizurájának az ismerősök rendszeresen a csodájára jártak, köztük az Emmával egykorú gyerekek apukái is, akik arra kérték Philippe-et, tanítsa már meg nekik is, hogy kell ilyen szépen fonni. Meg egyáltalán, hogy kell akármit csinálni egy kislány hajával.

Philippe komolyan vette ezeket a kéréseket és hamar kieszelte a tervet: szerzett egy ingyenes termet és hajfonás-kurzust indított kislányos apáknak teljesen ingyen, kislányok hajára való fodrászfelszereléssel. Az első órára kilenc apuka és kislány jött el, hogy megtanulják a hajápolás alapjait, például a fésülést, valamint a lófarok vagy a konty készítését

Az óra remekül sikerült, így igen nagy híre ment és rengeteg apa-lány páros kapott kedvet hozzá, hogy kipróbálja. Philippe a nagy sikerre való tekintettel Facebook-oldalt is csinált a projektnek Daddy Daughter Hair Factory néven, amit leginkább Apa-Lánya Hajüzemnek lehetne fordítani. Az oldal leírásában ez áll:

  • „Megpróbálom inspirálni az apukákat, hogy egymásra hangolódjanak a lányaikkal és tanuljanak egy kicsit a hajápolásról. Ez jó módja a kötelék erősítésének és életre szóló emlékek szerzésének :)"

Philippe azt mondja, az emberek reakciói a tevékenykedésére magabiztosabb szülővé tették, ezt az érzést szeretné átadni a többi apának.

„Amikor azt hallod, hogy 'milyen jó fej apa vagy', te is elkezded elhinni magadról és megbocsátod magadnak a hibákat, amiket szülőként elkövettél."


(Buzzfeed, Facebook, Reddit)