A török belügyminiszter szerint nem hibáztak a biztonsági erők a robbantás előtt

2015 október 10., 13:35

Arról kérdezték a török kormány belügyminiszterét, hogy nem kellene-e lemondania, ha az általa felügyelt török biztonsági erők akkorát hibáktak, hogy ekkora tragédia lett belőle (a legfrissebb hírek szerint 86 ember halt meg egy ankarai, szakszervezetek által szervezett békipárti tüntetésen elkövetett robbantásos merényletsorozaton).

Erre annyival válaszolt a török politikus, hogy

"kedves barátaim, szó sincs semmiféle biztonsági sebezhetőségről."

A török hatóságok annyiban nem hagyatkoznak a véletlenre, hogy az országban elég népszerű Twittert például letiltották a merénylet után. Csak trükkel, VPN-ről lehet elérni a szolgáltatást.

(Reuters, BGN)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.