Elkészült a tökéletes autó: egy BMW és egy Lada szerelemgyereke

Tbg
autó
2015 október 10., 08:23
comments 62

Oroszországban nagyon megy az a műfaj, hogy vesznek egy olcsó autót (pl. Ladát, Kiát akármit) és abból mindenféle plusz elemek felhasználásval készítenek egy Jaguárnak, Mercedesnek, Bentleynek stb. kinéző autót.

Ez pl. egy Royce:

photo_camera

Az autó ugyanazzal a csoffadt 1,4-es benzinessel van szerelve, de egy jó optikai tuning és egy okosított kipufogó csodákra képes amíg a megengedett sebesség nem nagyobb, mint 80.

Ugyanezt viszont fordítva is meg lehet csinálni persze, de ez általában nem szokott a keletieknek eszébe jutni.

photo_camera Lada 2106 és BMW E30 mashup (Englishrussia)

Most mégis ez történt, a 80-as évek két ikonikus autóját szerelte össze egy orosz páros: egy legendás E30-as szedán kupéból készítettek Lada 2106-ost, azaz az "összevissza lámpás" zsigulit. (Oké persze, a Lada alapvetően olasz dizájn, de a 2106-os változat amúgy is remek.) 

Gyönyörű lett: tökéletesen megmaradtak az eredeti BMW szép arányai, amiket a Lada egyik legszexibb típusának stílusjegyei teszenk - izé, összezavarodtam, de: Jól néz ki!

Ez kábé olyan, mintha Kanye West venné fel Ács Dani pulóverét, nem fordítva. (ER)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.