Gattyánt feljelentették az Interpolnál

Tbg
életmód
2015 október 10., 11:33
comments 132

Üzlettársa, Magyari Tamás tett feljelentést a nemzetközi nyomozó hatóságnál pénzmosás gyanújával Gattyán György milliárdos ellen.

A vállalkozó résztulajdonosa ugyanis Gattyán érdekeltségébe tartozó il Bacio üzletháznak, aminek bezárásáról nyáron döntött az adóelkerülés miatt a NAV által eljárás alá vont vállalkozó, írja a Magyar Nemzet.

Magyari azt sérelmezi, hogy a budapesti il Bacio végkiárusításából nem jutott neki egy fillér sem, a vállalkozásait Luxemburgba menekítő Gattyán ráadásul közös európai cégükből is kiszorította, amivel az il Bacioból üzletláncot akartak volna gründolni.

Gattyán ugyanakkor kis győzelmet aratott a magyar adóhatóság felett: ügyét - amely miatt több milliárd forintot zárolt vagyonából a NAV - ugyanis az európai legfelsőbb bíróság elé vitte, amelynek elsődleges jogi szakvéleménye eltér a NAV-étől.

Ez persze nem jogerős dolog, a bíróság főtanácsnokának jogi szakvéleménye ez, kérdés, hogy a bíróság is hasonlóan látja-e majd, ha arra kerül a sor. (MNO)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.