Jamaicai író nyerte a legrangosabb angol irodalmi díjat

irodalom
2015 október 13., 19:35
comments 43
photo_camera AFP PHOTO / NIKLAS HALLE'N

A Man Booker Prize-ot az év legjobb, angol nyelven írt regénye kapja. A 2015-ös győztes az 1970-es születésű Marlon James lett, akinek A Brief History of Seven Killings (nagyjából Hét gyilkosság rövid története) című, 680 oldalas művét díjazta a zsűri.

A könyv három generáción átívelve, 75 szereplő segítségével mutatja be a a jamaicai politikát és utcai bandákat.

James a díj átvételekor Bob Marleynak, Peter Toshnak és a többi reggae-zenésznek mondott köszönetet, mivel "ők jöttek rá, hogy a mi nyelvünk is alkalmas a költészetre és történetmesélésre".

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.