Mészáros Lőrinc cége 137 millióért újítja fel a bicskei uszodát

POLITIKA
2015 október 14., 13:19
comments 146

Miután Bicske fideszes polgármestere, Pálfy Károly tudomására jutott, hogy a Kormány pályázatot ír ki önkormányzati tulajdonában levő uszodák megújuló energiaforrással való ellátására,  a polgármester rendkívüli testületi ülést hívott össze szeptember 4-én. Érdekesség, hogy ekkor épp egy napja állt a bicskei vasútállomáson a menekültekkel teli vonat.

photo_camera Középen Mészáros Lőrinc, felcsúti polgármester. 

De a menekültügy miatt nem állt meg az élet Bicskén, és a helyi fideszes képviselők megszavazták, hogy az önkormányzat részt vesz a pályázaton, sőt, arról is döntöttek, kiket hívnak meg a zárt közbeszerzési tenderre. Hárman kaptak meghívást, közülük  végül a FEJÉR-B.Á.L. Zrt. nyert, ami történetesen Mészáros Lőrinc felcsúti polgármesteré. Az atv.hu szerint a polgármester másik cége, a Mészáros és Mészáros kft alig valamivel a testületi ülés előtt nyerte el két bicskei általános iskola energetikai fejlesztését is 150 millióért. 

Ezúttal azért ő nyert, mert ajánlata „megfelel az ajánlattételi felhívásban és dokumentációban, valamint a jogszabályokban meghatározott feltételeknek, és a bírálati szempontra tekintettel a legalacsonyabb összegű ellenszolgáltatást tartalmazó ajánlatot adta”.

Ha az önkormányzat megnyeri a Fejlesztési Minisztérium vonatkozó pályázatát, a teljes összegből 37 milliót a költségvetési tartalékból biztosítanak majd. 

(atv.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.