Három, késsel támadó palesztint lőttek le Izraelben

külföld
2015 október 17., 06:18
comments 239

Izraeli katonák, rendőrök és egy civil lelőtt szombat reggel egy-egy késsel támadó palesztint Jeruzsálemben és Ciszjordániában.

Egy 16 éves palesztin kést rántott, amikor rendőrök közeledtek felé és igazoltatni akarták Jeruzsálemben. Azonnal lelőtték - jelentette be egy rendőrségi szóvivő a Reuters szerint.

Az AFP egy olyan rendőrségi közleményről számolt be, ami szerint egy palesztin a kelet-jeruzsálemi Armon Haneciv kerületben meg akart késelni egy izraeli katonát egy ellenőrzőpontnál, de azonnal rálőttek, és meghalt.

Valamivel korábban történt, hogy a ciszjordániai Hebronban egy izraeli járókelő lőfegyverével megsebesített egy palesztint, aki késsel támadt rá. A palesztin később belehalt sebesülésébe - közölte az izraeli hadsereg. (MTI, Reuters)

(A címlapi képen egy október 6-i összecsapás palesztin tüntetők és az Izraeli Védelmi Erő között.)


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.