A gyíkemberek nem pihennek: amikor Nógrádi az agyhullámfegyverről szakért

a hetedik művészet
2015 október 19., 08:34
comments 648

Fantasztikus őstörténeti leletet ásott elő a Youtube mély bugyraiból olvasónk, Péter. Szaniszló Ferenc Echo tévés műsora, a Világ-Panoráma 2010. október 18. adásában a mostanára menekült- és terrorügyben megkerülhetetlen szakértővé nemesedett Nógrádi György volt a vendége, hogy a műsor szokásai szerint

súlyos összeesküvés-elméleteket fejtegessen.

A téma a konteós körökben örökké népszerű amerikai HAARP volt, amit a konteósok legnagyobb bánatára 2014-ben lezártak, 2015-ben pedig átadtak az Alaszka-Fairbanks Egyetemnek - ami már önmagában is cáfolni látszik kedves elméletüket arról, hogy ez valami szupertitkos csodafegyver, nem pedig tudományos kutatási eszköz volna. A téma iránt érdeklődőknek sok szeretettel ajánlom a remek tiboru nagyszabású összefoglalóját, illetve korai munkásságom egyik darabját. Koncentráljunk inkább Nógrádira, aki mostanában előszeretettel fejtegeti hangzatos, ámde a valósággal és a tényekkel igen gyakran hadilábon álló elméleteit terrorizmusról, menekültválságról.

Gondolhatnánk, hogy egy "szakértő" már akkor visítva menekül a tévéstúdióból, amikor nekiszegezik a kérdést, hogy befolyásolhatja-e a globális időjárást, előidézhet-e cunamikat és földrengéseket az USA a HAARP-pal. De Nógrádit nem ilyen fából faragták, ő ugyanis

egyetért a teljesen hülye feltételezéssel,

mi több, magabiztosan állítja, hogy

"a HAARP sugarai hatnak az emberi agy hullámaira, máshogy fogalmazva: képesek arra, hogy egy hadsereg működését megakadályozzák".

Ezt a szakértő két példával igyekszik alátámasztani:

  1. 1989-ben, Ceasescu bukásakor sokan attól féltek, hogy a rettegett titkosrendőrség, a Securitate megmérgezheti az ivóvizet;
  2. Amikor egyszer Afganisztánban, Mazar-i-Sarifban járt, meglepte, hogy a német táborban afgánok főzték a teát, mert akár meg is mérgezhették volna a németeket.

Hogy ezeknek mi köze van az USA-hoz, a HAARP-hoz, vagy az égvilágon bármihez, az sajnos nem derült ki. Mondjuk Nógrádi legendás előadói technikájának része, hogy gyorsan hadarva összefüggéstelenül beszél, ami a felszínes szemlélőben a hozzáértés látszatát kelti. Így amikor arra terelődik a szó, hogy a HAARP-pal viharokat, cunamikat lehet előidézni, akkor Nógrádi kifejti, hogy

  • A világban minden pillanatban 70 ezer vihar tombol, ezért senki se venné észre, ha ezek között olyan is volna, amit az amerikaiak generáltak;
  • ha az amerikaiak vihart generálnának, az kimutatható volna;
  • gyakorlatilag sem lehet kizárni, hogy az amerikaiak viharokat generálnának;
  • de erre semmilyen bizonyíték nincs.
Szaniszló Ferenc szerint a cunami
photo_camera Szaniszló Ferenc szerint a cunami

Ezután megállapodnak Szaniszlóval abban, hogy a 2004-es karácsonyi cunamit - amit ezzel a gyönyörű photoshop-remekkel illusztráltak - az amerikaiak generálták, amit mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy az valamilyen rejtélyes "lázadók" szigeteit mosta el. Amiből Nógrádi arra következtet, hogy Kína is retteghet, mert ő már ötször járt Kínában, így magabiztosan állítja, hogy a kínaiak kilencven százaléka a tengerparton él.

Vagy nem:

Nógrádi kicsit nagyvonalúan bánt a partvidék kifejezéssel, a kínai lakosság kilencven százaléka valójában a történelmi Kína területén él, a népsűrűség pedig a tengerparttól ezer kilométerre is igen nagy.
photo_camera Nógrádi kicsit nagyvonalúan bánt a partvidék kifejezéssel, a kínai lakosság kilencven százaléka valójában a történelmi Kína területén él, a népsűrűség pedig a tengerparttól ezer kilométerre is igen nagy.

Ezek után kicsit meglepő, hogy Nógrádi abban azért nem hisz, hogy a Katrinát is az amerikaiak idézték elő, amire Szaniszló hirtelenjében nem is tudott mit reagálni.

Bónusz fun fact: Nógrádi szerint a HAARP-pal az amerikaiak "minden rakétát" le tudnának szedni. Erre a hülyéi nem bezárták!

UPDATE 12:07: Megmagyarázhatatlan módon a jegyzeteimből elfelejtettem átemelni Nógrádi legjelentősebb megfigyelését, miszerint: "képes vagyok arra, hogy technikával mesterséges fényt hozzak létre".

photo_camera

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.