László Petra Oroszországba menekülne, és beperelné a Facebookot meg a bevándorlót, akit majdnem kigáncsolt

migráció
2015 október 20., 18:18
comments 634

A migránsrugdosó riporternő, László Petra oroszul tanul és Oroszországba vágyik - mondta a Kreml-párti orosz Izvesztyijának adott interjújában. Csak arra vár, hogy lezáruljon az ellene folyó magyar eljárás, aztán már menekülne is Oroszországba.

Az újságnak azt mondta, hogy önvédelemből kellett neki rugdosnia és gáncsolnia Röszkénél a bevándorlókat, azt nem látta, hogy épp egy gyerek volt az, akit a felvételek szerint eltalált.

Azt bánja, hogy nem futott el azonnal, hanem tovább filmezett.

Az operatőr beperelné a Facebookot, amiért szerint az oldal gyorsan letiltotta az őt támogató, védő oldalakat, de az ellene uszítóakat meghagyta. Az interjú szerint jelentett a Facebooknak olyan posztokat, amikben halálosan fenyegetik őt, az oldal azonban ezeket sem vette le.

A Facebook mellett beperelné azt a férfit is, aki a gyerekével épp akkor esett el, mikor László Petra feléjük rúgott. Az esetről több felvétel is nyilvánosságra került, és bár van olyan, amin úgy tűnik, hogy az operatőr rúgja fel a menekülteket, egy másik kameraállásból látszik, hogy a férfi nem László miatt esett el. László Petra azért perelné be a már Spanyolországban lévő és sztárként ünnepelt férfit, mert sokszor változtatta a beszámolóját a történtekről.

Update: László Petra valójában nem is tervezte, hogy beperelné a férfit, az egész világsajtóban rossz fordítás miatt jött le így a hír. László Petra csak a Facebookot perelné be. (via 24.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.