Újabb képek arról, hogy milyen állapotok vannak az ország egyik legerősebb gimnáziumában

oktatás
2015 október 20., 08:10
comments 260

A múlt héten az Eduline közölt fényképeket arról, hogy milyen a helyzet a budapesti Szent István Gimnáziumban, ami a HVG szakmai rangsora szerint az ország harmadik legerősebb középiskolája. 

Most megkeresett minket az iskola egyik diákja, aki további képeket küldött és helyzetleírást is mellékelt a fényképek mellé.

photo_camera

Leveléből az derül ki, hogy amikor esik az eső, rendszeresen beázik a második emelet. Ilyenkor kukákat kell rakni a folyósok közepére, hogy abba gyűljön az esővíz. Legutóbb baleset múlt pénteken történt, ekkor egy lámpa burája robbant szét az egyik fiúvécében, vélhetően azért, mert hideg víz érte.

photo_camera

Gond van a fűtéssel is, a fél iskolában nem megy rendesen, amiről tanárok szerint az iskolavezetés már tavaly tavasz óta tud. A levélírónk elmondása szerint van olyan terem a harmadikon, ahol az ablakok úgy vannak beszögelve, hogy résnyire nyitva maradnak, és jön be a hideg folyamatosan. Tanároktól hallott történetek alapján pedig a tanári szobában múlt hét szerdán 16 fok volt.

photo_camera

Terjed interneten egy levél is, amit az egyik tanár írt. Ebben szerepel többek között az is, hogy a fűtés azért nem megy, mert rossz a szivattyú, aminek minimum négy hét a javítása. Ezért most a tanárok abban a pletykában bíznak, hogy egy szülő lehet tud átmeneti megoldásként kölcsönözni egy szivattyút egy cégtől.

photo_camera

A folyosókra kitett vízgyűjtő vödrökbe közben aprópénzt kezdtek dobálni a diákok, hátha szerencsét hoz.

photo_camera Omlásveszély tábla az ebédlőben

A Szent István Gimnázium épülete 113 éves. Az ilyen öreg épületeknél elkerülhetetlenek a hasonló problémák. De mint a keringő tanári levélből kiderül, az első 110 évben a rendszeres karbantartás és a hibák gyors kijavítása volt jellemző. Az utóbbi három évben viszont nem volt karbantartás, kivéve hogy idén nyáron kifestettek négy tantermet.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.