Iszonyatos LEGO-para lehet idén karácsonykor

karácsony
2015 október 21., 08:56
comments 141

Idén karácsonykor előfordulhat, hogy nagy kereslet miatt a Lego nem lesz képes elegendő kockát gyártani ahhoz, hogy ki tudja elégíteni a vásárlói igényeket. Pedig a gyárak már így is teljes kapacitáson pörögnek. 

Ha nem tudnak lépést tartani a megrendelésekkel, akkor előfordulhat, hogy egy csomó gyerek legó nélkül maradhat :(

A Lego részben a különböző filmekhez és sorozatokhoz kapcsolódó játékainak köszönheti, hogy mára a világ legnagyobb játékgyártó cége lett. A játékai iránt jelentkező keresletet azonban rosszul mérte föl a társaság, s így a közeljövőben számos megrendelést csak késve tudnak kielégíteni.

A Lego szóvivője szerint szinte biztos, hogy nem lesznek képesek az összes megrendelésre időben szállítani az év hátralévő részében. Azt azonban a Reutersnek sem árulta el, hogy melyik sorozatokból és mely európai országokban lehet majd hiány.

Őket is meglepte, hogy nem sikerült pontosan előrejelezniük a termékeik iránt megnyilvánuló kereslet nagyságát, az meghaladta nem csak a saját, de viszonteladóik becsléseit is.

A cég az elmúlt évben több, mint 3 milliárd dán korona értékben költött beruházásokra, hogy megfelelő szintre bővítse kapacitásait. Már a tavaly karácsony előtti időszakban is előfordult, hogy bizonyos országokban hiány volt néhány országban Legóból, például Kanadában és Dániában. (via Napi.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.