Senki nem tudja Törökországban, hogy mennyi az idő

külföld
2015 október 25., 18:32
comments 172

Recep Tayyip Erdogan és pártja úgy döntöttek, hogy az óraátállítás csak megzavarná a török népet, márpedig az ő figyelmüknek most a közelgő, következő hétvégén tartandó választások miatt egy pillanatra sem szabad eltérülnie a lényegről. Ezért november 1. utánra halasztották az óraátállítást.

A baj csak az, hogy az okostelefonok, tabletek és laptopok nem értesültek a török kormány szándékairól, ugyanúgy automatikusan átállították az időt ma hajnalban, mint máshol az időzónában, ezért a hivatalostól eltérő időt jeleznek. A törökök pedig elbizonytalanodtak, hogy vajon az ő készülékeiken is átállt az idő (helytelenül), vagy a jó, Erdogan-féle időt mutatják. Vagy fordítva, mindenki figyelmen kívül hagyná a kormány szándékait az idővel?

A helyzet annyira durva, hogy most Törökországban a Twitteren az a legnépszerűbb hashtag, hogy "Mennyi az idő?" (Saatkac). Az idővel kapcsolatos bizonytalanság egyébként Erodgan iszlám bázisát is megzavarja, hiszen senki nem tudja, pontosan mikor kell imára hívni a híveket.

photo_camera

Egyébként nem ez az első alkalom, hogy a választások miatt belenyúltak volna az időbe Törökország urai, tavaly is így tettek.

(Independent, BBC, Daily Sabah)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.