Ausztria is épít egy kis kerítést a határra

migráció
2015 október 28., 08:04
comments 247

Johanna Mikl-Leitner osztrák belügyminiszter szerda reggel az ORF rádióban beszélt a menekültválságról.

A kormány már kedden jelezte, hogy valamit építenek majd a szlovén határon.

"Természetesen kerítésről van szó" - jelentette most ki a miniszter.

Korábban az osztrák kormány élesen bírálta a magyart a szerb határra épített kerítés miatt. Ennek ellenére az osztrákok következetesnek tartják magukat. A miniszter arra figyelmeztetett, hogy 

a most épülő kerítés nem jelenti a határ lezárást, mindenkit továbbra is beengednek Ausztriába. 

Nem zárják le a teljes határt, csak néhány kilométert a határátkelők környékén, hogy rendezettebben érkezzenek a menekültek. Az építkezést még nem kezdték el, egyelőre csak a tervek készülnek.

További 2000 rendőrt is vezényelnek a szlovén határra, nehogy balhé legyen. A miniszter szerint a menekültek egyes csoportjai agresszívak lehetnek. 

A néppárti belügyminiszter és a szociáldemokraták között feszültésget okozott a "kerítés" szó kimondása, a baloldali kormánypárt nem akarta, hogy ezt használják. A zöldek pedig az osztrák néppárt "orbanizálódásától" (Orbanisierung) tartanak. (krone.at)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.