Több húst rakna a kormány a parizerbe!

gazdaság
  • Link másolása
  • Facebook
  • X (Twitter)
  • Tumblr
  • LinkedIn

Több húst tömne a kormány a magyar élelmiszeripar legborzalmasabb készítményeibe, a különböző virslikbe, parizerekbe, felvágottakba és kolbásznak csúfolt melléktermékekbe.

A kormány honlapján megjelent az Élelmiszerkönyv új tervezete, ami alapján ezentúl

  • legalább 51 százalék hús kell legyen a virsliben és a parizerben a mostani 40 helyett;
  • a krinolinban 55 százalék a 40 helyett;
  • a zalaiban 60 százalék az ötven helyett;
  • általában a felvágottaknak is nagyobb részt húsból kell készülniük.

További fontos újítás, hogy ezentúl az Élelmiszerkönyv is elismeri majd a szafaládé létezését (aminek szintén legalább 51 százalékban húsból kell lennie), illetve előírták, hogy

a téliszalámi ezentúl nem tartalmazhat rekesz- és rágóizmot.

(Via Buksza/VS)