Európai megfigyelők szerint kifogásolható, ahogy a török választások zajlottak

külföld
2015 november 02., 20:21
comments 67

Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (OSCE) megfigyelői szerint a közelmúltban az délkeleti részén fokozódó erőszak több jelöltet is visszatartott attól, hogy szabadon kampányolhasson, a sajtó szabadságát csorbító intézkedések pedig szintén csökkentették a választások tisztaságát. 

A nap folyamán a török államfő, Recep Tayyip Erdogan arra kérte a világ közvéleményét, hogy tartsák tiszteletben a választások eredményét. Amin Erdogan pártja, az AKP megszerezte az abszolút többséget, igaz, ahhoz nincs elég nagy felhatalmazásuk, hogy alkotmányt is módosítsanak. 

A török választás tétjéről és az eredményekről vasárnap részletesen beszámoltunk. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.