Év végéig nyomozhat az ügyészség a Habony Árpád nagynénjének eladott belvárosi ingatlan ügyében

bűnügy
2015 november 02., 14:02
comments 70

Tovább nyomoznak az V. kerületi önkormányzat egy gyanús üzlete miatt. Tavasz óta már kétszer hosszabbították meg a nyomozást, október 30-án járt le a legutóbbi határidő. A gyanú szerint jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés történt.

Most ismét a hosszabbításról döntött a Fővárosi Főügyészség, az új határidő 2015. december 30-a. 

A gyanús üzlet miatt Juhász Péter, az Együtt önkormányzati képviselője tett feljelentést, erre azonban a hatóságok még nem kezdtek el nyomozni, de aztán áprilisban hivatalból mégis nekiálltak.

A gyanús üzlet megkötésének idején még Rogán Antal volt a kerület polgármestere (ő azóta a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter). 

A Károly körút 26. alatti ház félemeletén van a gyanúsan eladott ingatlan
photo_camera Károly körút 26, e ház félemeletén van a gyanúsan eladott ingatlan.

2011 októberében az önkormányzat kedvezményesen bérbe adott Habony Árpád nagynénjének (egészen pontosan Classic Immo nevű cégének) egy 212 négyzetméteres ingatlant a Károly körúton. Két hónappal később a bérlő már kedvezményesen megvásárolhatta a bérelményét, 52 millió forintért.

Ez nem sok pénz ahhoz képest, hogy a következő nyáron, 2012 júliusában ugyanezt az ingatlant már 102 millió forintért adta el Habony nagynénjének a cége. Vagyis 50 millió forinttal többért, mint amennyiért az önkormányzattól néhány hónappal korábban megvette.

A belvárosi önkormányzatról rendszeresen derülnek ki nagyon gyanús ingatlanügyek, utoljára éppen most hétfőn számoltunk be néhányról

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.